Читај ми!

Оружане снаге до даљег у највишем степену борбене готовости

Након седнице Савета за националну безбедност саопштено је да оружане снаге Републике Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примене силе од стране Аљбина Kуртија и његових снага према српском народу на Kосову и Метохији.

Током састанка Савета за националну безбедност договорене су све неопходне безбедносне активности у циљу снажења одбрамбених капацитета Републике Србије, наводи се у саопштењу.

Наглашено је да KФОР/НАТО није обавио свој посао у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничког споразума из Kуманова.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић овлашћен је да одржава директан контакт са командантом KФОР-а, у покушају да обезбеди да KФОР/НАТО испуни своју функцију и мандат, у складу са релевантним актима УН и заштити Србе на Kосову и Метохији.

"Република Србија биће чврста и непоколебљива у заштити свог народа", поручено је у саопштењу.

Седници Савета за националну безбедности поред председника Вучића присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, министар полиције Братислав Гашић, директор БИА Александар Вулин, као и шефови служби безбедности ВОА и ВБА.

Седници су присуствовали и републички јавни тужилац Загорка Доловац, председник Скупштине Србије Владимир Орлић, шеф дипломатије Ивица Дачић, министарка правде Маја Поповић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, начелник београдске полиције Веселин Милић.

Вучић, који је и командант војске, издао је јуче наредбу да се подигне борбена готовост Војске Србије на највиши степен, док је министар одбране Милош Вучевић рекао да се ВС размешта на позицијама ка административној линији.

У сукобима косовске полиције и грађана на северу Косова и Метохије повређено је неколико десетина људи. Полиција је возилима блокирала прилазе зградама општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић у које су ушли новоименовани председници, који су тамо неколико сати боравили. Косовска полиција се и овог јутра налази у зградама општина.

среда, 27. септембар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"