Читај ми!

Народни посланици о извештају РЕМ-а; део опозиције напустио заседање

Посланици Скупштине Србије, који су данас завршили расправу о владином извештају о безбедносној ситуацији, наставили су седницу извештајем РЕМ-а од октобра до марта ове године, са посебним освртом на извештавање о случајевима насиља. Поставили су претходно питања о РЕМ-у, скупу "Србија наде", убиству у Прибоју. Премијерка Ана Брнабић поручила је да не треба политизовати трагедију, оцењујући да су такви покушаји нељудски. Током дела седнице на којој посланици постављају питања, део позиције напустио је скупштинску салу. Претходно је председник параламента изрекао опомену посланици ДС-а Драгани Ракић. Наставак седнице у понедељак.

Пред посланицима Скупштине Србије су четири тачке дневног реда, а план је да се о свакој тачки расправља посебно.

На дневном реду су, поред Владиног извештаја о безбедносној ситуацији и извештајa РЕМ-а од октобра до марта ове године, са посебним освртом на извештавање у случајевима насиља, и формирање Анкетног одбора који би требало да утврди чињенице и околности које су довеле до трагедија, као и изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.

Током јучерашње расправе, посланици владајуће коалиције поручили су да је Србија безбедна земља, упркос масовним убиствима у школи на Врачару и у околини Младеновца и Смедерева и позвали на скуп у петак "Србија наде".

Са друге стране, опозициони посланици поручују да је систем заказао и позивају на протест "Србија против насиља" у суботу.

Седница је почела 18. маја и на њој учествује премијерка Ана Брнабић са више министара.

Брнабићева је током јучерашње расправе истакла да нема ништа против протеста против насиља, али да има против позива на насиље који се, како тврди, на тим протестима чују.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво