Читај ми!

Завршен протест "Србија против насиља", ауто-пут код Центра "Сава" проходан

Протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, који је почео у петак у 18 сати на платоу испред Народне Скупштине и настављен блокадом Газеле и Бранковог моста окончан је у раним јутарњим сатима. Ауто пут код Сава центра проходан је од 3 ујутру..

Ауто-пут код Центра "Сава" поново проходан

Грађани који су блокирали једну страну ауто-пута код Центра "Сава" прекинули су протест јутрос око 3 сата јављају репортери РТС-а. Блокада Бранковог моста завршена је синоћ негде око 23 сата.

Протест "Србија против насиља", који је одржан два пута прошле недеље, почео је у Београду окупљањем грађана испред Дома Народне скупштине.

Саобраћај је био блокиран на Тргу Николе Пашића, као и у околним улицама.

Јелена Михаиловић, једна од родитеља чија су деца остала без места у вртићу у Пећинцима, обратила се окупљенима.

"Пошто данас до 18 часова нису испуњени захтеви протеста, ја вас окупљене грађане проглашавам народном скупштином. Блокада је једини ненасилан израз грађанске непослушности који делује на овај режим. Зато овом режиму који разуме само једну поруку кажем - спремни смо да блокирамо Србију. Зато вас сад позивам на блокаду Газеле и Бранковог моста, јер Србија мора да стане да би они отишли", поручила је Михаиловићева.

Колона грађане је потом, преко Улице Кнеза Милоша, стигла на мост "Газела". Шетња је настављена према Бранковом мосту.

Ауто-пут код Центра "Сава" и даље блокиран

Саобраћај је после вишесатне блокаде поново успостављен у Улици Кнеза Милоша, док је и даље блокиран на ауто-путу код Центра "Сава". Бранков мост и Газела су проходни.

Протест још увек траје, иако се у једном тренутку чинило да се људи разилазе и да ће да се заврши, на шта је позвао и посланик коалиције Морамо Александар Јовановић Ћута.

Ипак, до тога није дошло пошто је представник коалиције "Заједно" Небојша Зеленовић позвао грађане, који су били окупљени код Београдске арене, да се преместе до бензинске пумпе код Центра "Сава" на ауто-путу и позвао их да остану целу ноћ ту, све док се не испуне захтеви.

На протесту су данас били присутни и посланик Народне странке Синиша Ковачевић, Сергеј Трифуновић из ПСГ, председник покрета "Срце" Здравко Понош, председник покрета "Крени-Промени" Саво Манојловић, председник "Покрета за преокрет" Јанко Веселиновић, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-a због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића.

Протести "Србија против насиља" одржани су и прошлог петка и понедељка.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу