Читај ми!

У Новом Саду поново протест под називом "Све мора да стане", поновљени захтеви

Још један протест под називом "Све мора да стане" одржан је у Новом Саду. Грађани су одали пошту убијенима у школи "Владислав Рибникар" у Београду и селима код Смедерава и Младеновца, као и девојци која је јуче убијена у центру Новог Сада.

Протест је почео у 18 часова окупљањем на Тргу слободе у Новом Саду, а затим су грађани кренули у протестну шетњу до споменика "Породица" на Кеју жртава рације.

Грађани су одали пошту убијенима у школи "Владислав Рибникар" у Београду и селима код Смедерава и Младеновца, као и девојци која је јуче убијена у центру Новог Сада.

Окупљени су прошетали у тишини, а током шетње стали су 18 пута, за свих 18 жртава претходних дана у Србији.

Протест је одржан без икаквих обележја, а грађани су на споменик положили цвеће и играчке. На кеју је развијен транспарент "Београд нас чека", као позив на сутрашњи протест у Београду.

На Тргу слободе поновљени су захтеви - смена савета РЕМ-а, гашење ријалити програма, новина и таблоида који шире говор мржње и насиље, одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи, оставке министра полиције и шефа Безбедносно-информативне агенције, као и хитно заседање Народне скупштине.

Први протест под називом "Све мора да стане" одржан је у понедељак, када су се грађани Новог Сада окупили на Тргу слободе, а потом кренули у комеморативну шетњу до Варадинског моста, где су послали цвеће Дунавом за Београд.

Истог дана, у Београду је испред Народне скупштине организован протест "Србија против насиља".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво