Читај ми!

Коњуфца: Прво признање Београда па формирање ЗСО

Председник Скупштине у Приштини Глаук Коњуфца изјавио је да немају обавезу да формирају Заједницу српских општина без признања Београда, тврдећи да су договорена два колосека.

Коњуфца је рекао да на састанку 2. маја очекује да се разјасни фаза у којој се тренутно налаз, и да је споразум изграђен на два колосека.

"Први колосек је де факто признање Србије, док је други колосек Асоцијација коју су прихватиле претходне владе Косова и претходна већина 2013. године”, рекао је Коњуфца приштинским медијима, реагујући на изјаву Габријела Ескобара да на састанку Вучића и Куртија 2. маја очекује конкретан предлог за формирање ЗСО.

Коњуфца не очекује да ће 2. маја бити прихваћена нека нова верзија ЗСО, за шта криви српски управљачки тим.

"Тамо где је тај посао урађен у прошлости јесте да постоји управљачки тим који је имао обавезу да понуди верзију Удружења, један је то већ понудио и није функционисао и није прихваћен, сада ће понудити други. Не искључујем да неће функционисати ни овај други, с обзиром на састав овог руководећег тима, који је састављен од српских посланика. Ово је неприхватљиво за Косово. Ако управљачки тим понуди нацрт који је у интересу Србије, мислим да је најбољи начин за Косово да разреши управљачки тим”, рекао је Коњуфца.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара