Читај ми!

Почело постављање контејнера за гласање на северу Косова и Метохије

Приштинске власти почеле су да постављају контејнере који ће служити као бирачки центри за ванредне локалне изборе на северу Косова и Метохије.

Одлуком Централне изборне комисије у Приштини, на северу Косова и Метохије почело је постављање контејнера који ће служити као бирачки центри за ванредне локалне изборе, заказане за недељу, 23. априла.

Гласање је најављено у општинама Северна Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић, насељене већином српским становништвом.

Највећа странка међу Србима на Косову - Српска листа, најавила је да неће учествовати на изборима, јер нису испуњени услови из новембра прошле године за формирање Заједнице српских општина и повлачења специјалних једница полиције са севера.

Тада су, предвођени Српском листом, Срби на северу напустили све косовске институције, укључујући и локалне администрације и општинске скупштине.

Власти у Приштини су претходно ванредне изборе на северу заказале за децембар прошле године, да би их због протеста Срба, одложили за 23. април.

Због најављеног бојкота гласања, Централна изборна комисија је одлучила да изборе одржи на редукованом броју бирачких места, на којима ће у већини бити постављени контејнери.

Међу пријављеним кандидатима за председнике у четири општине двоје су Срби.

Партија косовских Срба пријавила је Александра Јаблановића за градоначелника Лепосавића, а Слађана Пантовић биће независни кандидат за председника општине Звечан.

Остали пријављени кандидати су албанске националности из странака заступљених на највишем нивоу, у парламенту у Приштини.

Покрет Самопредељење и Демократска партија Косова имаће кандидате за председнике у све четири општине, Лепосавићу, Зубином Потоку, Звечану и Северној Митровици.

У северном делу Митровице кандидата ће имати и ГИ "Митровица", Бетима Османија.

петак, 29. септембар 2023.
15° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"