Читај ми!

Орлић: Упутићу позив председнику Вучићу за седницу о КиМ, договорићемо се када би могла да се одржи

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић каже да ће поводом жеље дела опозиције да се у парламенту одржи још једна седница о Косову и Метохији упутити позив председнику Александру Вучићу и договорити се са њим када би седница могла да се одржи.

Представници Српског покрета Двери, Нове Демократске странке Србије и Српске странке Заветници рекли су раније данас на конференцији за новинаре у парламенту да им је Владимир Орлић на седници Колегијума дао гаранције да ће нова седница о Косову и Метохији бити одржана у наредних месец дана.

"Већ недељама уназад странке опозиције захтевају да се одржи седница о најважнијем државном питању, а то је КиМ. Имали смо две седнице о томе, али нисмо одржали седницу после две рунде преговора о француско-немачком документу", рекао је председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић.

Орлић се, после обраћања лидера Српског покрета Двери Бошка Обрадовића у скупштинској сали, где је говорио и о седници на којој би било речи о КиМ, обратио посланицима како би прецизирао шта је договорено на Колегијуму.

"Што се тиче ваше жеље да у наредном периоду поново имамо седницу на тему Косова и Метохије, ја сам вама свима рекао да ћу да позовем председника Републике, па ћемо да договоримо шта је реално, и евентуално када, у складу са обавезама, и нашим у Скупштини и обавезама у Председништву", рекао је Орлић.

Орлић је подсетио посланике да су до сада одржане две седнице на тему КиМ и истакао да су најмање у сали били они посланици који су тражили њихово одржавање.

"Подсетио сам вас да само то имате у виду, да онда и сами размислите колико све то заједно има смисла. Неке посланичке групе уопште нису хтеле ни да седе. Ови који хоће неки референдум нису ни сад ту, они су решили да демонстративно напусте седницу и нису се ни враћали. На овој последњој на којој је био председник ни секунд у сали провели нису", рекао је Орлић.

Посланици Скупштине Србије започели су данас прву седницу редовног пролећног заседања, а на дневном реду је више кадровских решења, међу којима је избор истакнутих правника за Високи савет судства и Високи савет тужилаштва, као и избор Заштитника грађана.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво