Вучић у Верони: Привилегија што сам са Ђорђом Мелони обишао сајам "Винитали“

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Верони са премијерком Италије Ђорђом Мелони, са којом је обишао престижни сајам вина "Винитали 2023" на којем су се представили и излагачи из Србије, Албаније и Северне Македоније.

"Привилегија ми је и част што сам са Мелони и Едијем Рамом обишао Винитали", навео је председник Вучић на Инстаграм налогу и нагласио да Србија и регион Балкана могу да се поносе винском индустријом. 

"Зато је веома важно што су наша вина данас представљена на једном од највећих сајмова вина у Европи", навео је председник. Додао је да је Србија захвална Италији на подршци на европском путу.

"Настављамо да јачамо нашу сарадњу у многим областима и са радошћу очекујемо да узвратимо гостопримство премијерки Мелони и њеном тиму у Београду", додао је Вучић. 

Председник Србије Александар Вучић је у дводневној је посети Италији, где се јуче, у оквиру иницијативе за сарадњу "Отворени Балкан", састао са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Димитром Ковачевским.

Вина на штанду "Отворени Балкан" представиће врхунски сомелијери три земље, а биће организован и мастерклас на коме ће бити представљене аутохтоне сорте Балкана.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара