Петковић: Курти изазива инциденте како би избегао формирање ЗСО

Због хапшења Србина из Зубиног потока директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на заједничкој конференцији са председником Српске листе Гораном Ракићем рекао је да је Приштини у интересу да дође до инцидената на северу КиМ.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да Аљбин Курти не жели мир, дијалог са Београдом и формирање ЗСО, и да због тога изазива инциденте широм КиМ.  

"По већ утврђеном рецепту како се понаша Приштина пред наставак сваког дијалога у Бриселу, ми имамо инциденте на терену и могуће кризе које генерише Приштина“, рекао је Петковић.

То је, каже, њихов начин да проблемима на терену, хапшењима, малтертирањима, угрожавањима безбедности Срба на KиM угрозе процес дијалога.

"Курти не жели мир, Курти не жели дијалог и нежели ЗСО. Зато смо на помолу јдне нове кризе коју поново по питању таблица жели да изазове Курти“, рекао је Петковић.

Горан Ракић, председник Српске листе, навео је да ће, уколико се настави репресија и уколико се не ослободи ухапшени Милован Божовић позвати народ на општи отпор, на општи устанак, јер, како истиче, репресија Аљбина Куртија и институција које он води више не могу да се трпе.

"Ово није уперено против албанског народа, ово се односи на институције које води Аљбин Курти на репресију коју спроводи над српским народом“, рекао је Ракић.

четвртак, 01. јун 2023.
23° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено