Чадеж: Привреде Западног Балкана подржавају нормализацију односа Београда и Приштине

Пословне заједнице и привредне коморе региона, окупљене у Коморски инвестициони форум Западног Балкана (КИФ ЗБ6), снажно подржавају лидере Београда и Приштине да што пре реализују договоре о нормализацији односа, изјавио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Чадеж: Привреде Западног Балкана подржавају нормализацију односа Београда и Приштине Чадеж: Привреде Западног Балкана подржавају нормализацију односа Београда и Приштине

Марко Чадеж је након седнице Управног одбора КИФ ЗБ 6 одржане у Скопљу рекао да без стабилног региона и истинског поверења између Срба и Албанаца на читавом Западном Балкану, као и без његове брзе интеграције у Европску унију, нема економски успешне и сигурне југоисточне Европе, али ни стабилне ЕУ.

Пословне заједнице спремне су, каже, да помогну у развијању економских мера у оквиру нормализације односа Београда и Приштине, у укидању баријера пословању, као и јачању нове динамике на путу ка европским структурама.

“Порука коју шаљемо као представници бизнис заједнице региона у коме живи 18 милиона грађана је јасна: Желимо у потпуности да подржимо и убрзамо процесе нормализације односа у региону. Немамо времена за чекање, морамо да трчимо на путу ка ЕУ, да што пре уђемо на јединствено тржиште. Уколико останемо ван структурних механизама Уније ми не можемо да преживимо. Или ћемо бити регион из кога ће све отићи у ЕУ пешке, или ћемо наћи начин да будемо део јединственог тржишта ЕУ“, истакао је Чадеж.

На састанку у Скопљу, коме је председавао Љуљзим Рафуна, председник УО КИФ ЗБ 6 и председник Привредне коморе Косова, договорени су пројекти и заједничке активности подршке свим компанијама, како би им се помогло у различитим сегментима пословања, од дигитализације, преко позиционирања на новим тржиштима до заједничке промоције на сајмовима.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво