Земље Квинте изразиле жаљење што Српска листа не учествује на изборима

Амбасаде земаља Квинте у Приштини саопштиле су да жале што Српска листа неће изаћи на локалне изборе у четири општине на северу Косова, који су заказани за 23. април.

У саопштењу које је објављено на Фејсбук страници Британске амбасаде наводи се да чланице Квинте жале "што Српска листа није искористила демократско право да учествује на предстојећим изборима за градоначелнике четири општине на северу покрајине".

Српска листа је раније, као разлог што не учествује на изборима, навела да нису испуњени они захтеви због којих је прошле године и напустила приштинске институције, а то је повлачење Специјалних јединица Косовске полиције са севера Косова и формирање Заједнице српских општина.

Земље Квинте - Француска, Немачка, Италија, Велика Британија и САД - залагале су се да се одложе локални избори у четири општине на северу Косова који су, пошто су Срби напустили приштинске институције, били заказани за другу половину децембра прошле године, док сада подржавају њихово одржавање.

"Избори су камен темељац демократије. Од суштинског је значаја обезбедити да се они одрже мирно. Очекујемо да ће се надлежни органи професионално понашати. Позивамо све стране да се уздрже и избегну насиље, које може да поремети изборе”, наведено је у саопштењу.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво