Истекао рок пријава за изборе на северу Косова, Српска листа не учествује

Рок за пријаву кандидата за ванредне локалне изборе у четири општине на северу Косова истекао је данас у 16 сати, саопштено је из Централне изборне комисије у Приштини. Српска листа није поднела кандидатуру.

Централна изборна комисија у Приштини је саопштила да је истекао рок за подношење пријава за оверу политичких субјеката и кандидата који желе да учествују на ванредним изборима за градоначелнике општина Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, као и на ванредним изборима за скупштине општина Звечан и Лепосавић.

Осим представника највећих партија које окупљају Албанце, за градоначелника Лепосавића се кандидовао Александар Јаблановић, лидер Партије косовских Срба, а за градоначелницу Звечана независна кандидаткиња Слађана Пантовић.

Српска листа није кандидовала своје представнике а, како је раније саопштила, а у уторак потврдила на састанку са америчким амбасадором у Приштини Џефријем Ховенијером, на изборима неће ни учествовати. 

Разлог је, како је саопштено, што нису испуњени њихови захтеви да се формира Заједница српских општина и да се припадници косовске специјалне полиције повуку са севера покрајине, због чега су и напустили приштинске институције.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је раније током дана позвао српске политичке партије да пријаве своје кандидате, а Србе да изађу на изборе 23. априла ове године.

Избори ће бити одржани 23. априла ове године.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво