Брнабићева са Ротом о билатералним односима

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са председником Одбора за спољне послове Бундестага Михаелом Ротом о билатералним политичким и економским односима Србије и Немачке, европском путу Србије, као и о владавини права.

Ана Брнабић је нагласила да партнерство двеју земаља из године у годину све више напредује, што потврђује и чињеница да је Немачка број један трговински партнер Србије, наводи се у саопштењу Владе. Истакла је да је Немачка водећи партнер и у размени услуга, пре свега у области информационих технологија. 

Премијерка је рекла да је српска економија све више окренута ИТ сектору и да изузетно ценимо чињеницу да велике немачке компаније у Србији отварају све више своје центре за истраживање и развој. Као пример навела је фирму Continental, која је у Новом Саду отворила и свој развојно-истраживачки центар, што је од круцијалног значаја за нашу привреду. 

Нагласила је да је прилив немачких страних директних инвестиција значајан, имајући у виду да компаније из те земље запошљавају приближно 80.000 радника у Србији. 

Брнабићева је изјавила да приоритет спољне политике Србије представља чланство у ЕУ, што подразумева и наставак спровођења реформи, у првом реду због бољег и квалитетнијег живота грађана Србије. Као пример навела је уставне реформе које су усвојене прошле године, што је пратило усвајање правосудних закона у Народној скупштини прошлог месеца, а што би све заједно требало да допринесе независнијем и ефикаснијем правосуђу. 

Председник Одбора за спољне послове Бундестага Михаел Рот поручио је да Немачка подржава прикључење Србије и Западног Балкана у Европску унију и поновио да је на том путу кључно спровођење реформи у свим областима друштва.

среда, 07. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено