Читај ми!

Коњуфца спреман да се врати на улицу да спречи формирање ЗСО

Председник косовске скупштине Глаук Коњуфца изјавио је да је спреман да напусти ту функцију и да се врати уличним протестима како би спречио формирање Заједнице српских општина, истичући да та организација не може да буде основана без сагласности премијера И председника у Приштини.

Коњуфца је овако прокоментарисао изјаву америчког изасланика за западни Балкан Габријела Ескобара да ће са премијером Аљбином Куртијем или без њега, ЗСО бити основана.

"Није у питању са Куртијем или без Куртија, али без премијера Косова не може да се створи Асоцијација. Па онда долази други премијер, али то не може без премијера Косова", рекао је Коњуфца приштинским медијима.

"Ако премијер и председник Косова не прихвате једнонационално удруживање, то се никада нец́е десити. Ако премијер промени став, мислим да је то и даље тешко изводљиво, увек постоји неко ко ће да организује народ да то заустави", додао је Коњуфца.

Медији додају да је наговестио да је спреман да напусти своју фотељу и изађе на улицу како би зауставио стварање "моноетничког удружења са извршним овлашћењима".

"Ако не будем у овој фотељи, на путу сам да зауставим овај посао", рекао је Коњуфца, тврдећи да је "Србија изгубила Косово тенковима, војском и полицијом, и да има само један циљ: да нас остави као нефункционалну држава са територијалном аутономијом којом контролише Косово".

понедељак, 27. март 2023.
14° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања