Читај ми!

Вучић са амбасадорима земаља Квинте: Београд у потпуности посвећен дијалогу, формирати ЗСО

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорима земаља Квинте при ОЕБС-у у Бечу и највишим дипломатским представницима тих земаља у Београду и поновио да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и инсистирао на формирању ЗСО. Са амбасадорима земаља Квинте при ОЕБС у Бечу разговарао је и министар Ивица Дачић.

Састанак Александара Вучића са амбасадорима земаља Квинте при ОЕБС-у у Бечу и највишим дипломатским представницима тих земаља у Београду одржан је у згради Генералног секретаријата председника Републике, објављено је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Вучић је на састанку разговарао о ситуацији на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о другим регионалним питањима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Још једном је поновио да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и инсистирао на формирању Заједнице српских општина, чије је успостављање договорено Бриселским споразумом, јер у супротном учешће у дијалогу губи смисао.

Председник и амбасадори Квинте разговарали су и о безбедносној ситуацији у Европи, као и о евроинтеграцијама Србије.

Вучић је посебно истакао да Србија цени добру сарадњу са ОЕБС-ом као једном од најзначајнијих међународних организација, као и њеном мисијом у Србији.

Дачић: Србија цени добру сарадњу са ОЕБС-ом

Са амбасадорима земаља Квинте при ОЕБС-у у Бечу састао се и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Шеф српске дипломатије и амбасадори Квинте разговарали су и о безбедносној ситуацији у Европи, као и евроинтеграцијама Србије.

Дачић је посебно истакао да Србија цени добру сарадњу са ОЕБС-ом као једном од најзначајнијих регионалних безбедносних платформи за дијалог, као и њеним мисијама у Србији, истичући посебно важност статусне неутралности теренске мисије ОЕБС на Косову, у чијем мандату се спроводи мониторинг над поштовањем људских права, права заједница и јачање демократских институција, наводи се у саопштењу.

Такође је разговарано о ситуацији на Косову и Метохији, уз обострану оцену да је неопходно сачувати мир и смањити тензије уз повратак дијалогу који је у обостраном интересу.

Министар спољних послова подвукао је да је за Србију важно поштовање и имплементација до сада потписаних споразума.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво