Читај ми!

Породица Слађана Трајковића најављује за сутра протест у Приштини

Породица Слађана Трајковића, оптуженог да је наводно починио ратне злочине на Kосову, најавила је за сутра у протест испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини, сматрајући да му се наноси неправда.

Слађан Трајковић је бивши полицајац, који је службу напустио колективно са осталим колегама на северу KиМ, а након тога је ухапшен средином децембра под оптужбом да је наводно учествовао у чињењу ратног злочина.

Адвокат Дејан Васић, бранилац ухапшеног Трајковића, изјавио је РТС-у да је протест најављен за девет часова, а циљ је да се укаже јавности "на грубу неправду коју правосудни органи Kосова чине осумњиченом, одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора".

"Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Kосова, без обзира на националну припадност, остварили ово право. Наш захтев базиран је на чисто хуманим разлозима, с обзиром на то да је здравствено стање осумњиченог Трајковића алармантно погоршано и постоји опасност од фаталног исхода уколико се његово лечење не настави код лекара Здраственог центра у Kосовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести", рекао је Васић.

Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара меру притвора на још два месеца.

понедељак, 20. март 2023.
16° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују