Читај ми!

Адвокат Васић: Трајковићу продужен притвор за два месеца

Слађану Трајковићу који је 15. децембра ухапшен у Бошњачкој махали у Северној Митровици, Основни суд у Приштини продужио је притвор на још два месеца, каже адвокат Дејан Васић најављујући жалбу због прекршене равноправности страна у поступку.

Дејан Васић је рекаo да је Основни суд у Приштини продужио је меру притвора Слађану Трајковићу на још два месеца због сумње да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва, преноси Косово онлајн.

Уложиће жалбу на ту одлуку јер, како је истакао, првостепени суд није уважио аргументе одбране, чиме је прекршено начело равноправности страна у поступку.

"Тражићемо да жалбени суд преиначи ову меру у меру кућног притвора као што је до сада била пракса у суђењима за ратне злочине за лица која имају пребивалиште на КиМ", додао је Васић.

Додао да ће поднети жалбу јер аргументи одбране нису прихваћени.

"Ми смо пре свега истакли позитивне примере, осам случајева на којима сам радио, у којима су лицима са пребивалиштем на КиМ одређиван кућни притвор, јер није постојала опасност од бекства".

"Са друге стране, указао сам на то да кривично дело ратног злочина не спада у најтежа кривична дела, јер је највећа казна 15 година, док је законски максимум 25. Тражио сам због његовог здравственог стања меру издржава код куће", објаснио је Васић.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво