Читај ми!

На Косову и Метохији на мети Албанаца и Срби и српски производи

Два инцидента догодила су се у српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 сата. У првом је ножем нападнут Бобан Ђузић у Могили код Витине, у другом је испаљено је протекле ноћи у Грачаници из аутомобила у покрету. Приштина повлачи са тржишта уље из централне Србије.

Више метака испаљено је протекле ноћи у Грачаници из аутомобила у покрету, потврђено је РТС-у у полицији. Нема материјалних ни других последица, а полиција је привела Албанца који је пуцао из аутомобила.

Приведена особа је из околине Грачанице, има 30 година и према наводима из полиције била је у алкохолисаном стању. Против њега је покренута пријава због пуцања и процедура је у току.

Из полиције кажу да пуцњава није етнички мотивисана. 

Пуцњава се догодила поред споменика Милошу Обилићу, поред кога је истакнута и српска застава. Аутомобил из ког је пуцано удаљио се у правцу Гњилана, а полиција је отворила истрагу и тврди да има податке на основу којих трага.

Двојица нападача на Ђузића пуштена кући, један у притвору 

То је други инцидент у српским срединама у последња 24 сата. У првом је ножем нападнут Бобан Ђузић у Могили код Витине.

Полиција је у свом дневном извештају саопштила штуре информације. Навела је да су се у Могили две особе, након краће свађе око пса, физички обрачунале, да им је указана медицинска помоћ и да полиција случај води у координацији са тужиоцем.

Других детаља од стране полиције нема.

Рањени Бобан Ђузић опоравља се у болници у Пасјану.

Ивица Ђузић, отац повређеног младћа наводи да су двојица од тројице нападача пуштена након испитивања, а да је један задржан у притвору. Каже да сумња да ће и трећи међу нападачима бити пуштен, да не верује полицији и да због тога није хтео да дâ изјаву.

Адвокат Василије Арсић, бранилац Бобана Ђузића, изјавио је да од полиције нема никакве информације, али да ће врло брзо да контактира тужиоца и да се упозна са спроведеним радњама.

Адвокат Арсић каже да је очигледно да постоји кривично дело угрожавања, односно покушај убиства, те да се нада ће тужилаштво и суд одрадити свој посао по закону.

Ђузић је један од српских младића нападнутих последњих месеци.

Дечак Стефан Стојановић (11) и младић Милош Стојановић (21) рањени су у Готовуши код Штрпца на Бадњи дан. На њих је пуцао пуцао локални Албанац. У Бабином Мосту ножем су нападнути отац и син. Нападач је албанске националности.

Ови случајеви чекају судски епилог.

Приштина са тржишта повлачи јестиво уље из централне Србије

Упоредо са информацијама о инцидентима, влада у Приштини забранила је продају јестивог уља из централне Србије, јер наводно не испуњава критеријуме просечне количине у амбалажи прописане важећим уредбама.

Овакви су се случајеви догађали и раније са брашном, грађевинским материјалом и другим производима.

Приштинске власти су 2019. увеле таксе на производе из централне Србије на 100 одсто. Након укидања таксе предузећа из централне Србије преко албанских трговаца током година поново враћају старе позиције, тако да су прошле године на косовском тржишту продала робу у вредности од око 360 милиона евра што је још далеко од 450 милиона, колико је било у годинама пре увођења ембарга, односно таксе од 100 одсто.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво