Читај ми!

Младић нападнут ножем код Витине на Косову и Метохији у стабилном стању

Двојица Албанаца убола су ножем у раме младића од 20 година у селу Могила у општини Витина, изјавио је председник Александар Вучић у Скупштини Србије. Младић је превезен у болницу у Пасјану и у стабилном је стању. Напад је директна последица антисрпске хистерије и политике Аљбина Куртија, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Нови напад на Србе на КиМ догодио се у селу Могила у општини Витина, где су двојица Албанаца убола ножем у раме Бобана Ђузића, младића од 20 година, навео је Александар Вучић у Скупштини Србије.

Младић је превезен у болницу у Пасјану и у стабилном је стању.

"Сада се то догодило, мржња коју Куртијев режим и њихови медији промовишу против Срба, и на ово ће, плашим се, наши западни партнери да реагују да се са обе стране умире", рекао је Вучић и показао посланицима слику младића са два убода ножем у пределу рамена.

Вучић је поручио да морамо да тражимо мир због тих људи, Срба на КиМ, и истакао да све што неретко радимо само њима отежавамо.

"Јер не бринемо за њих већ брнемо о својим политичким поенима овде", рекао је Вучић.

Канцеларија за КиМ: Напад директна последица антисрпске хистерије и Куртијеве политике

Напад на српског младића Бобана Ђузића директна је последица антисрпске хистерије и политике Аљбина Куртија, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Пружена му је одмах, како се наводи, прва помоћ у амбуланти у Врбовцу, а потом је санитетом транспортован у болницу у Пасјану, где је детаљно прегледан и где ће провести наредне дане како би се његово здравствено стање пратило и имао најбољу могућу негу.

"Канцеларија за Косово и Метохију пружила је подршку породици Ђузић, а са њима су у сталном контакту и наши представници са терена. Од почетка године сведочимо повећаном броју етнички мотивисаних инцидената чије су мете Срби, а посебна мета Куртијевих екстремиста јесу српска деца, од Стефана (11) и Милоша Стојановића (21) из Готовуше, Стефана Томића (18) из Клокота, Лазара Милутиновића (15) из Сувог Дола, до Бобана Ђузића из Витине", наведено је у саопштењу.

Канцеларија указује да се појачала и тежина етничких инцидената и напада, како јача и Куртијева антисрпска политика и тензије које готово свакодневно изазива на терену.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује од међународних представника да спрече Куртија да од покрајине направи ново "буре барута".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво