Читај ми!

Протест испред Скупштине, захтев да парламент не подржи француско-немачки предлог споразума о КиМ

Неколико десетина грађана протестовало је испред Скупштине Србије захтевајући да парламент не подржи потписивање француско-немачког споразума, нити било којег другог који би на било какав начин представљао признање самопроглашене независности Косова или му омогућио чланство у УН.

Грађани окупљени око, како кажу, идеје да се заштите српски легитимни национални интереси на КиМ, протестовали су испред Скупштине Србије, где се одржава посебна седница посвећена преговорима о Косову и Метохији.

Захтевали су да парламент не подржи потписивање француско-немачког споразума, нити било којег другог који би на било какав начин представљао признање самопроглашене независности Косова или му омогућио чланство у УН.

Окупљенима су се обратили председник покрета "Љубав, вера, нада" Немања Шаровић и Срђан Шкоро из покрета "Побуна".

Шаровић је рекао да је ово најчуднија седница парламента свих времена и оценио да је фарса.

Посебној седници Скупштине Србије присуствује и председник Александар Вучић који је изнео план од десет тачака о политици Србије у наредном периоду.

Говорио је и о тзв. француско-немачкој иницијативи, а као посебно тешку истакао тачку 4 и то други став у којем се наводи да се "Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији".

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу