Читај ми!

Косовска Митровица, још један протест због неиспуњених захтева

Група Срба окупила се у центру северног дела Косовске Митровице, изневши више захтева међу којима су повлачење специјалне полиције са севера и ослобађање ухапшених Срба.

Окупљени су носили транспарент "Косово је Србија", додајући да данашње окупљање представља протест упозорења јер нису испуњени захтеви које су изнети на претходном протесту 8. јануара.

Један од говорника, Горан Миленковић, рекао је да је њихов први захтев био да се специјалне јединице полиције повуку са севера Косова и Метохије.

"Оне овде немају шта да траже, немају никаквог упоришта, нити нам ишта требају", рекао је Миленковић.

Други захтев је био да се ослободе сви ухапшени.

"Ни дан данас нису ослобођени а обећано је и барикаде су због тога уклоњене", казао је Миленковић.

Трећи захтев, наставио је он, представљају таблице, јер било је обећања да ће  КМ таблице моћи да се користе све док се договор не постигне.

"Сведоци смо свакодневно да наша возила са тим таблицама не могу да уђу на Косово. Паре дајемо за те таблице али да их возимо не можемо. Ко је крив за то", упитао се Миленковић.

"Ових дана они који нас заступају нису подржали ни председника, ни владу у Београду, ћуте. То значи да предлог није добар ни за њих", оценио је Миленковић. 

Наводећи четврти захтев у вези са предлогом ЕУ, рекао је да након тог предлога нико не помиње ни Резолуцију 1244, а ни Бриселски споразум.

Повереник Покрета за одбрану КиМ Небојша Јовић најавио је да данас завршавају протест започет пре неколико дана, пошто на њихове захтеве није одговорено, али је најавио је да ће са времена на време наставити да изражавају негодовање повременим блокадама институција на северу КиМ. На протесту је био и лидер покрета Љубав, вера, нада Немања Шаровић.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.