Читај ми!

Припадници РОСУ пуцали на аутомобил на Бистричком мосту, рањени мушкарац пребачен у Краљево

Припадници специјалне косовске полиције РОСУ пуцали су око 11.30 код нелегалног пункта на Бистричком мосту, на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић и то на возило у којем су се налазила два Србина, навео је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Рањени мушкарац хитно пребачен у болницу у Краљеву и у стабилном је стању.

Мушкарац који је рањен у пуцњави код Бистричког моста пребачен је колима Хитне помоћи из Лепосавића у болницу у Краљеву. Из болнице су саопштили да је пацијент стабилно.

"Око 14 часова колима Хитне помоћи из Лепосавића довезен је пацијент, стар 37 година, са прострелном раном левог грудног коша. Осим шокног стања, он је тренутно без витално угрожених симптома, али је тешка телесна повреда. Тренутно се ради додатна дијагностика, скенер и остало, а биће смештен на интензивну негу и урадиће се примарна обрада рана и све остало што се захтева по нашим протоколима", рекао је медијима др Зоран Мевић из краљевачке болнице.

У саопштењу Петра Петковића наводи се да је том приликом рањен М. Д. док је његов сувозач Д. С. тек пуком срећом прошао без повреда, а читав аутомобил је изрешетан.

Како додаје, M. Д. је погођен у пределу леве стране грудног коша и има прострелну рану с којом је хитно пребачен у болницу у Краљеву.

"Припадници Куртијевих РОСУ специјалаца на српско возило и Србе у њему запуцали су из рафала само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и разлога РОСУ полиција малтретира. Куртијеви специјалци РОСУ нема шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са кога свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази", истакао је Петковић.

Додаје да Београд од почетка присуства специјалаца РОСУ на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини, што се данас и показало.

"Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ", поручио је Петковић.

Српска листа осудила напад и захтева моментално повлачење РОСУ са севера КиМ

Српска листа саопштила је да је рафална паљба Куртијевих специјалаца на Србе код илегалног пункта на мосту код Бистричке реке у којој је тешко рањен М. Д. кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од Нове године наовамо.

"Након што је за Бадњи дан припадник тзв. Косовских безбедносних снага пуцао у српску децу у Штрпцу, данас су Куртијеви специјалци изрешетали возило у коме су била двојица Срба и том приликом пуцали с циљем да убију", наводи се у саопштењу.

Из Српске листе додају да недељама упозоравају на непрофесионално понашање Куртијевих специјалаца који настоје да својим деловањем застрашују српски народ и изазивају инциденте, и инсистирамо да међународна заједница осуди бруталност ових криминалаца у униформама, нажалост, нема одговора те не чуди данашњи брутални напад који је само наставак антисрпске хистерије режима у Приштини.

Захтевају моментално повлачење свих Куртијевих специјалаца са севера Косова и Метохије и хапшење и санкционисање оних који су данас покушали да убију двојицу Срба који су били у аутомобилу.

"Још једном наглашавамо да даље присуство ових формација нас може довести у спиралу догађаја које ће неповратно угрозити мир на овим просторима", наводи се, између осталог, у саопштењу Српске листе.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво