Читај ми!

Радник о упаду РОСУ на Газиводе: Уперили су пушку у мене и поцепали заставу

В. К., радник на брани Газиводе, где су упали специјалаци косовске полиције, изјавио је да је отишао на велику брану на Газиводе да измери ниво воде због кише и да је тада видео четири, пет припадника Росу како обијају кућицу и ломе капију на брани.

В. К. је и у изјави Радио Београду испричао своје искуство са припадницима специјалних снага косовске полиције. Истакао је да су уперили пушке у њега, испитивали га, исцепали заставу, а онда га отерали.

"Отишао сам на велику брану на Газиводе да измерим ниво воде због кише, када сам видео четири пет припадника Росу како обијају капију и кућицу. Уперили су пушке у мене, испитивали ме и исцепали заставу, а онда ме отерали", овако за Косово онлајн данашње догађаје описује радник В. К. који је на брани затекао припаднике специјалних јединица РОСУ.

Како каже, на Газиводе је отишао да измери ниво воде након обилних киша, што му спада у опис посла, када је према његовим речима видео петорицу припадника РОСУ како обијају кућицу и ломе капију на великој брани.

"А, онда су ме угледали и потрчали ка мени, ваљда ме нису очекивали. Уперили су пушке, дуге цеви у мене, питали су ме ко сам и шта радим овде, покушао сам да им објасним да сам као портир задужен да мерим ниво воде", наводи В. К.

Према његовим речима, припадници Росу су хтели да знају има ли камера на кућици, на шта је он рекао да не зна.

"Након чега су ме питали дал је ово Косово или Србија. Само сам им рекао да сам рођен овде, а онда су узели да цепају српску заставу. Кад су је исцепали вратили су ми је и рекли да сам "вољно" и да бежим одавде", рекао је радник.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво