Читај ми!

Чуле се рафална паљба и детонација, школе на северу KиМ од сутра неће радити

Припадници РОСУ ушли су под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе, истерали чувара и поскидали српске заставе које се тамо налазе. Север Косова и Метохије и даље је блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Не може се ни пешке ни аутомобилом преко Јариња и Брњака. Oдржана седница Савета за националну безбедност, коју је сазвао председник Александар Вучић. Основне и средње школе на северу КиМ од сутра неће радити. Чуле су се и рафална паљба и детонација.

Саобраћај је затворен на главним путним правцима на северу Косова и Метохије, а може се кретати једино споредним путевима.

Ноћ је прошла мирно на барикадама које су Срби поставили у знак протеста због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића.

Премијер у Приштини Аљбин Курти је најавио да барикаде треба одмах склонити, тако да је ноћ протекла у ишчекивању акције косовске полиције.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је указао међународним партнерима на безобзирност Приштине, поводом хапшења Дејана Пантића. Рекао је и да је усаглашен текст захтева који ће бити послат команданту Кфора за повратак одређеног броја припадника српске војске и полиције на територију КиМ у складу са Резолуцијом СБ УН 1244. 

Пре поноћи с времена на време чуле су се пуцњава и детонације, али нема информација о повређенима или рањенима.

Припадници специјалне косовске полиције су према речима Давора Марковића на путу Лучка Река - Газиводе код места рибњак зауставили њега и његовог сина и задржали их више од сат времена.

Он каже да су његовом сину нанете повреде главе и да му је указана прва помоћ у амбуланти у Зубином потоку.

Око 19 сати одјекнуле су две детонације, али њихово порекло није познато.

Косовска председница Вјоса Османи рекла је да је постигнут договор да се избори одложе за април 2023. године.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво