Читај ми!

Вучић се састао са конгресменком Клаудијом Тени у Њујорку

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са конгресменком Клаудијом Тени, копредседавајућом српског кокуса у Конгресу Сједињених Америчких Држава и чланицом Одбора за спољне послове Представничког дома у Њујорку.

Александар Вучић на Инстаграму је навео да је са Клаудијом Тени разговарао о бројним регионалним и глобалним питањима.

"Захвалио сам конгресменки на проактивном ангажовању у Конгресу САД у областима од интереса за Републику Србију, као и на досадашњим иницијативама од значаја за нашу земљу", наводи се у објави председника Србије на Инстаграму.

Том приликом, председник Вучић је изјавио да има доста простора за унапређење сарадње двеју земаља, као и велики, засад делимично искоришћени потенцијали, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је поздравио подршку САД европском путу Србије и поручио да се нада да ће та земља дати подстицај даљим напорима Србије у проналажењу одрживог договора у дијалогу Београда и Приштине.

Конгресменка Тени је истакла важност српског кокуса у јачању интереса за Србију у Конгресу САД и подржала став наше земље усмерен ка очувању мира и стабилности у региону, као и политику разговора, јединог правог пута за решавање свих отворених питања.

Конгресменка Тени изразила је подршку иницијативи 2Отворени Балкан" и најавила посету конгресне делегације Београду крајем ове године. 

Састанку су присуствовали и министар спољних послова Никола Селаковић, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић и стални представник Србије при УН амбасадор Немања Стевановић.

Александар Вучић до 23. септембра учествује на 77. заседању Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку. На Генералној дебати светских лидера обратиће се 21. септембра.

уторак, 26. септембар 2023.
20° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"