Читај ми!

Вучић: Србија ће увек учествовати у дијалогу са Приштином

Србија мора да учествује у дијалогу са Приштином зато што је то добро за Србе на Косову и Метохији и да бисмо спустили тензије између Срба и Албанаца, који ће дуго бити два највећа народа на Балкану, поручио је председник Александар Вучић.

Србија ће увек учествовати у дијалогу кад год буде позвана, поручио је председник Србије, али нагласио да у дијалогу са Аљбином Куртијем не види велики смисао, јер он говори о прошлости, а не и о будућности.

Вучић је током обиласка радове на рехабилитацији пута Голубац-Доњи Милановац поручио да верује у српско јединство на Косову и Метохији и да ће Срби на прави начин умети да одговоре на покушаје Албанаца да Србе посвађају уочи локалних избора заказаних за 17. септембар.

"Верујем у српску снагу, српско заједништво и јединство на Косову и Метохији и верујем да ће Срби и овога пута одговорити на прави начин, да им кажу шта мисле о томе и у којој држави живе и да неће да се цепају од сопственог народа и да неће помагати у стварању нових држава, а поготову не против својих људи", поручио је Вучић.

Додао је да би то било као да радиш против своје породице, или деце или своје будућности.

Вучић је поводом учесталих напада на све српске средине и тога што Албанци раде на свађању Срба, рекао да они "туку" тамо где мисле да је могуће.

"Они раде на стварању много српских листа и куповини Срба посебно у општинама Ново Брдо, Клокот, Грачаница, јер знају да ће тешко проћи у Звечану, Миторивици, Лепосавићу и Зубином Потоклу", рекао је Вучић.

Поводом 23. годишњице од киднаповања новинара Ђуре Славуја и Ранка Перинића, која се обележава, Вучић је рекао да не мисли да ће икада постојати жеља Приштине да отркрију ко је и где злочин починио.

"Наше је да се тих дивних људи сећамо, то је најмање што можемо", рекао је Вучић и подсетио да је неколико дана пошто су отети посетио супругу Ранка Перинића у Бресју код Косова Поља.

"Твитер саопштењем рекао све, сада се види ко је цензор"

Вучић је истакао да је Твитер у саопштењу, у вези за етикетирање медија у Србији, јасно све рекао, додајући да су их денунцирали светским моћницима они који би да уведу послушнички поредак у целом свету.

Упитан да прокоментарише писање страних медија да оптужбом и позивом да једва чека да и њему као и Трампу укину Твитер, Вучић је одговорио да изазива Твитер да види шта ће да предузму тим поводом.

"Свакоме је јасно све о политичком оруђу који користе за своје политичке потребе. Ни код кога не постоји сумња у то. Обратите пажњу на саопштење Твитера, они су све рекли", прокоментарисао је одговор Твитера поводом тога што је поједине медије у Србији означио као владине.

Вучић је рекао да у том саопштењу они само кажу да су невладине организације пријављивале и денунцирале медије који нису послушнички настројени према њиховим шефовима.

Ти медији, каже, треба да буду поносни на свој рад.

"Показала се још једна доза лицемерја. Када је некоме пало на памет да пита за порез невладиним организацијама то је било етикетирање. Па сам молио да то не питамо. Онда су ти исти који су говорили о етикетирању, етикетирали своје колеге желећи да те новинаре оставе без посла. Денунцирали су их светским моћницима који би да уведу послушнички поредак у целом свету", објаснио је Вучић.

"Нећу да учествујем у кампањи Бакира Изетбеговића"

Србија је спремна да са свима, па и са БиХ, разгова о сваком облику сарадње, протоку људи, роба и услуга, рекао је Вучић, али је додао да не жели да учествује у кампањи Бакира Изетбеговића.

Председник је истакао да није приметио да се из Србије упућују неке националистичке и шовинистичке поруке ка БиХ.

"Напротив из Србије долазе поруке мира и сарадње, као и пружена рука према Бошњацима, Србима и Хрватима, али то не наилази на одговор. А они говоре да су Срби зликовци и геноцидаши. Они сада причају да су Срби над Бошњацима извршили пет геноцида... ", рекао је Вучић.

Упитан да коментарише кривичну пријаву поднету против српског члана Председништва Милорада Додика за наводно негирање геноцида, Вучић је рекао да не може да се меша у рад институција БиХ.

"Али, ако мисле да је спас у прогону Додика који говори оно што мисли, није", рекао је Вучић и истакао да је кривити Србију већ постало уобичајно.

Председник Србије је рекао да не постоји закон ни принцип по којем би могао да изручи Душана Корњачу.

"Никада ниједног злочинца нећу да штитим, али хоћу да штитим правни поредак и принципе", подвукао је Вучић.

Вучић је рекао да, као што не може БиХ да испоручи нама оне које тражимо за ратне злочине, то не може ни Србија.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво