Читај ми!

Вучић најавио да ће нацији изнети доказе о Беливуку, Удружење судија и тужилаца: Исказ осумњиченог узeти са резервом

Портал "Крик" објавио је да је Вељко Беливук, вођа организоване криминалне групе, која се, између осталог, терети за убиства и трговину дрогом, на саслушању у тужилаштву пре две недеље негирао да је убица, али је говорио о свом наводном односу са председником Александром Вучићем и другим функционерима. Председник негира те тврдње и најављује да ће се ускоро обратити нацији, изнети доказе и показати шта се заиста догађа.

У транскрипту саслушања осумњиченог за више убистава и тешких кривичних дела који је објавио портал Крик, Вељко Беливук 5. јула тужиоцу није одговарао на питања.  

Током полусатног саслушања причао је о услугама које је наводно од њега тражио председник Александар Вучић и поједини чланови СНС-а да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника, да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз CarGo". 

Беливук тврди да се неколико пута срео са председником Вучићем.

Вучић: Спреман сам јавно да одем на детектор лажи

"Никада у животу нисам видео тог човека, нити било кога од њих, никада у животу нисам разговарао са њима. И ево спреман сам да понудим због народа да људи знају, а сву суштину и позадину открићу људима и биће веома веома интересантно.

Дакле, уколико сам се видео са њима, било где, било када, разговарао са њима, било где било када, нисам спреман само да се склоним са овог места, већ да до краја живота будем иза решетака. Ја сам спреман да одговарим свим надлежним органима и за сваку тврдњу спреман сам јавно да одем на детектор лажи, пред полиграф", поручио је председник Вучић. 

А међу тврдњама Беливука нашло се и то да је члан Српске напредне странке од 2011. године, као и да је више пута био у контакту са појединим истакнутим члановима. 

"Тражили су све време од мене суштински да плаћам рекет. И онда кажу, у овоме тексту можете да видите уколико се Вучић не опамети, уколико се не опамете у међувремену. Ја вам поручујем нећу да плаћам рекете. Наставите да лажете, примићу све ударце на себе и показати народу шта је истина. Показаћу народу да ћемо да победимо убице, кољаће, криминалце и све њихове помагаче, политичке, медијске и све друге. И нећу да се повлачим пред убицама и кољачима", нагласио је Вучић. 

"С великом дозом резерве требало узимати исказе окривљених"

Званичних информација из Тужилаштва за организовaни криминал нема. Удружење судија и тужилаца саопштава да транскрипт саслушања осумњиченог не треба узимати здраво за готово. 

"За разлику од сведока, који је дужан да говори истину и да ништа не прећути, окривљени ако не говори истину, не сноси било какве санкције за изговорену неистину. Због тога би са великом дозом резерве требало узимати исказе окривљених који се појављују у појединим медијима, тим пре кад иза таквих исказа не стоје било какви докази који их поткрепљују", објаснио је Ненад Стефановић из Удружење судија и тужилаца.

Такође, Стефановић напомиње да тужилац током истраге прикупља и обезбеђује доказе, а њихову валидност и снагу током суђења цени суд.

А да ли ће стићи до суда требало би да буде познато до почетка августа, када истиче рок да Тужилаштво за организовани криминал подигне оптужницу.

Беливук се сумњичи да стоји иза пет бруталних убистава, једног мучења и диловања дроге.

четвртак, 01. јун 2023.
19° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено