Читај ми!

Вучић: Никад нисам видео Беливука, не повлачим се пред убицама

Председник Александар Вучић одбацио је тврдње Вељка Беливука које је објавио "Крик" о наводним везама са њим, негирао да се икада видео с Беливуком и најавио да ће се ускоро обратити нацији да би изнео доказе и да би показао људима шта се заиста догађа.

Александар Вучић је рекао да је логично да "убице и кољачи, када стигне оптужница и виде доказе, покушају да се политички извлаче из свега, добију политичку подршку као што су је добили од појединих политичара".

Вучић је, на питање да прокоментарише објаву Крика о томе шта је Беливук рекао полицији помињући људе са власти, казао да је тај исти "уважени господин рекао да није никога убио, заклао, да су фина господа којима је сместио режим".

Истакао је да је поносан на чињеницу да су њега оптужили, јер је "свакоме јасно да су се виђали са мном то не би поменули".

"А нису поменули оне с којима су се стварно виђали, са којима су сарађивали у и изван земље. Никада у животу нисам видео тог човека, нити разговарао са њима", поручио је Вучић током посете Шумадији.

Рекао је да је, ако се видео са њима на било којој локацији или разговарао са њима, не само спреман да се склони с места председника већ и да се сам пријави и остане затвору до краја живота.

"Зашто су изабрали такав начин одбране – нису га они смислили, већ они који им доносе поруке. Обелоданићемо како је мафијашки консиљере доносио те поруке", најавио је Вучић.

Коментарисао је како Беливук и његов саучесник тврде да је све у договору с њим радио.

"Један је рекао да смо се састајали у стану на Звездари, други у кући у Ритопеку. Размишљао сам дуго да ли да одговорим. Наредних дана биће занимљиво, јер ћу се обратити нацији. Потребно ми је 48 сати или можда нешто мање да покажем истину", најавио је Вучић.

"Беливук очекује да буде кандидат за председника, а Марко Месар за премијера, јер су умногоме задужили пријатеље на сцени", навео је Вучић.

"Нећу да плаћам рекет, наставићу да показујем народу да ћемо да победимо убице"

Истакао је да је, када је хапсио Мишковића, већ рекао да неће никоме да плаћа рекет и да је знао да ће га то скупо коштати, јер се радило о једном од најмоћнијих тајкуна.

"Знао сам како ће да уследи и колико година ће се водити кампања против мене. Први пут када сам изговорио да не разумем како је могуће да се променио ДНК налаз у вези убиства на шинама, креће моје прислушкивање, кампања како сам спасавао неке жене од судова што су биле моје љубавнице или шта друго, до тога да сам имао односе са мушкарцима, неким водитељима", рекао је Вучић додајући да су то све ситнице.

Тражили су све време од мене суштински да плаћам рекет.

"И у овим тексту кажу 'ако се Вучић не опамети'. Нећу да плаћам рекет, наставићу да показујем народу да ћемо да победимо убице, криминалце и све помагаче, како политичке, тако и медијске и све друге. Нећу да се повлачим пред убицама и кољачима и њиховим политичким помагачима", поручио је Вучић.

Рекао је да ће се "борити док је жив за слободну Србију и да никада неће имати било ко право да убија некога".

Најавио је да ће обелоданити везе са мафијашким консељереом, који се јуче, и пре два и три дана, састао са криминалцима, уговарајући какву ће кампању да воде против њега.

Вучић је указао да никада није ишао на Звездару, сем једном када је гостовао на једној телевизији.

"Ма колико мени било тешко тући ћу се против убица, ако ништа поносан сам на чињеницу што су мене видели као највећег непријатеља, неког кога не могу да поткупе и уплаше. Нико од њих никада ме неће уплашити, борићу се истином до последњег даха", истакао је Вучић.

Нагласио је да је спреман да одговори на све надлежним органима и да иде на полиграф.

Каже и да власти поседују доказе како су смишљали приче и говорили "како ћемо полудети од беса".

"Нисам полудео од беса већ поноса што не можете да ме уплашите ни снајперима, ни милионима од дроге", нагласио је Вучић.

Истакао је да ће власти осигурати актуелни мир у којем протеклих месеци није било ниједно мафијашко убиство.

"Људи ће тек да виде шта су радили, разумеће и њихове политичке поруке"

Вучић је поручио да држава и правосудни органи имају довољно доказних предмета да група Вељка Беливука никада не угледа светлост дана, јер је то спас за Србију.

"Људи ће тек да виде шта су радили, разумеће и њихове политичке поруке и политичке везе", рекао је Вучић.

Рекао је да је у питању најмонструознија банда и да су то предвиђали и знали, као и да су они све време имали значајну политичку подршку.

"Држе и тренере и менаџере, да им говоре како да дају изјаве, то ради овај мафијашки консиљере, то ћете да видите", напоменуо је Вучић.

Истакао је да је проблем у томе да не постоје гори људи који ствари измишљају, а да их користите у политичкој борби.

"То говори о очају и дешператности оних који нас за било шта оптужују, који немају програм, који су украли паре на трамвајима, само пљачкали земљу. Њихова нада је Беливук", указао је Вучић.

Навео је да постоје докази да су хтели да убију једног од високих званичника, као и да најављују убиство другог.

"Они се тиме баве, могли су све, убили су Кићу и многе друге. Видећете тек шта ће да долази. Имају званично пет убистава, а има их 40 почињених у Европи и региону. То је најмонструознија банда", рекао је Вучић.

Ово су ситнице у односу на оно на шта су све спремни, истакао је Вучић и поручио им да ово није довољно и да ће морати "јаче да ударе и мало јаче да слажу".