Читај ми!

Петковић: Куртијева најава тужбе неостварива, то је покушај скретања пажње јавности

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да је најава Аљбина Куртија да ће Приштина против Београда поднети "тужбу за геноцид" још један покушај скретања пажње јавности са чињенице да Приштина нема одговоре на социјална и економска очекивања грађана.

Петар Петковић је саопштио да би премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, уместо што се бави популистичким замајавањем својих сународника најављивањем некакве тужбе против Београда, требало коначно да схвати да није више опозиција и политички диверзант, већ да је са новом улогом добио и нову одговорност.

"Куртијева најава тужбе против Србије, осим што је неостварива, будући да самопроглашено Косово није држава, јесте још један покушај скретања пажње јавности са чињенице да Приштина нема одговоре на пре свега социјална и економска очекивања грађана", оценио је Петковић.

Претње тужбама, баш као и претње стварањем тзв. "велике Албаније", како је додао, јесу покушај дестабилизовања прилика у региону, с обзиром да Приштина и даље има опасне наде да би на неки начин могла профитирати у таквом сценарију.

Наглашава да је стабилност региона, економски и демократски развој једини разуман пут за излазак из постконфликтне психозе у којој је, сматра Петковић, део друштва на Косову и Метохији и даље заробљен.

"Зато је дијалог, од којег Курти упорно бежи, једина шанса за миран расплет и решавања несугласица, и што пре у Приштини то схвате то ће и шансе за превазилажење нагомиланих друштвених и економских проблема на Косову и Метохији бити веће", закључио је Петковић.

недеља, 28. мај 2023.
16° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.