Вучић: Нећемо прихватити било какве притиске

Председник Србије Александар Вучић истакао је, поводом наставка дијалога Београда и Приштине у недељу у Бриселу, да је Србија спремна да разговара о компромисима, али не и да прихвати било какве притиске.

Александар Вучић је пренео новинарима да је синоћ ступио у контак са људима у Бриселу и рекао им: "Ако су ово ставови Албанаца, да не губимо време, да не долазим" – и да је замољен да дође.

"Ако мислите да постоји та батина којом можете да ме натерате да слушам и служим Харадинајевим, Хотијевим, Хоџајевим изјавама, немојте да ме зовете уопште", поручио је Вучић у Панчеву, где је присуствовао полагању камена темељца за фабрику немачке компаније ЗФ.

Казао је да није фасциниран њиховим интенционим идејама и да се не плаши ни притиска са Запада.

"Погрешног човека сте нашли за притиске. Ако сте спремни да разговарате о компромисима, ми смо спремни. Ми ништа не закуцавамо и спремни смо да разговарамо", нагласио је Вучић.

Навео је да ће, ако Албанци мисле да на такав начин разговарају са Србијом, наша делегација отићи у Брисел и рећи "све најбоље вам желимо", а Европи – "када испуне Бриселски споразум, да наставимо".

Нећу дозволити да ми битанге, албанске и српске, нападају породицу из чиста мира, поручио је председник Србије Александар Вучић, истакавши да су сви напади у последње време усмерени и на то да га "сломе" пред Брисел што, каже, неће моћи, већ ће га то само ојачати.

"Мислили су да ме сломе пред Брисел причама о породици, тровању воде, наводном отимању новинара", казао је председник.

"Криви бубрези мога брата јер су напали нечије пендреке"

Поводом разних коментара и написа на рачун његовог сина, који је био међу навијачима српске репрезентације у фудбалу у Русији, али и на укидање првостепене пресуде којом су на условне казне затвора од по шест и осам месеци осуђена седморица жандарма због физичког напада на његовог брата, Вучић је рекао да је то "тако нормално у аутократском режиму" за који га оптужју.

Упитао је шта се очекује од земље у којој је диктатура и у којој Јавни сервис три месеца извештава о "протестима против диктатуре" а испоставило се, истиче, да је све било зарад фотеље Саше Јанковића. Или убеђују да су "криви бубрези мога брата јер су напали нечије пендреке", рекао је Вучић.

Како каже, такви могу да се врате "старом спорту" да краду из Скупштине, односе фотеље, слоновачу... Додао је да је на крају ипак боље да је неко из његове породице или он лично оштећен него било који други грађанин.

Вучић је рекао да му је тешко да неке ствари објасни брату, а посебно старијем сину, зашто се против њега последњих дана води кампања.

Тешко му, каже, пада и да брату прича о томе зашто су албански медији преузели "оно што каже Ђорђе Вукадиновић, некада Влах, некада Албанац... Који може да буде свашта само да му се нешто слива у џепове"...

Објаснио је да је његов син у Русију ишао да навија за Србију, а Вукадиновићу се, како је рекао, не свиђа неки партизановац који је био удаљен три места од његовог сина, који уз то и не навија за Партизан, већ за Црвену звезду.

"Ни албанским ни српским битангама нећу да дозволим да ми нападају породицу из чиста мира, јер мој син никада никоме није ништа украо, за разлику од оних чије породице представљају и чије породице имају по сто милиона евра богатства", истакао је Вучић.

Позвао је опозиционаре који то раде да се не иживљавају на детету, већ да слободно траже "његову главу".

Навео је да то раде они који више не знају шта ће јер им је одузео могућност да пљачкају, и они којима смета што се брине за грађане и за државу.

"Мислили су да ће ме сломити пред Брисел свим тим лажима и измишљотинама, глупостима око Беле Цркве, страшним стварима о тровању воде, блокирању ауто-путева... Нећете ме сломити – само сте ме ојачали", поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао и да ти такви хоће изборе, о којима стално причају.

"Можда их и добију па нека опет победе као што су и до сада и на београдским, председничким и другим претходним", поручио је Вучић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво