Могерини: Оно што се догодило јуче, не сме се поновити

Председник Републике Србије Александар Вучић и висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини састали су се вечерас у Београду како би, на отворен и искрен начин, разговарали о најновијим дешавањима и будућности дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине уз посредовање Европске уније.

Висока представница ЕУ Могерини изразила је жаљење због јучерашњих догађаја на Косову и Метохији.

"Оно што се догодило јуче, не сме се поновити. Европска унија очекује очување мира уз мудар и уздржан приступ", истакла је Могерини, а саопштила Служба председника Србије за сарадњу са медијима.

Двоје саговорника су се сагласили да пронађу нове начине како би наставили са радом и решавањем проблема између Београда и Приштине мирним путем.

У суштинском и садржајном разговору, Вучић и Могерини су констатовали да је у националном и државном интересу Србије да очува стабилност, мир и напредак на путу ка Европској унији.

Председник је на свом Твитер налогу написао да је са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност разговарао о најновијим дешавањима на КиМ.

"Са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини у суштинском и садржајном разговору о најновијим дешавањима на КиМ и будућности дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине уз посердовање ЕУ", навео је Вучић на Твитеру и објавио фотографију са вечерашњег састанка у Београду. 

Састанак Могерини и Вучића почео је око 19 часова на Андрићевом венцу, дан након јучерашњег упада косовских специјалаца на север покрајине и хапшења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво