Ко ће се од српских политичара одазвати позиву на инаугурацију?

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић каже да ће у петак доћи на свечаност поводом преузимања дужности председника Србије Александра Вучића, поручујући да ће наставити да га подржава. Лидер СРС-а Војислав Шешељ каже да није проверавао да ли му је позив упућен али наводи да радикали неће ићи на ту свечаност и да су позвани.

"Ја сам свом снагом подржао председника Вучића, био на сваком митингу и говорио на четири скупа. И подржаваћу га и даље", рекао је Марковић за Танјуг који је најавио да ће ускратити подршку Ани Брнабић у парламенту. 

Позиву на инаугурацију председника Александра Вучића одазваће се и лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић зато што се, како каже, тиме показује поштовање према земљи. 

"Увек смо се тако понашали, од Коштунице до Тадића и Николића. Сваки други гест би био знак наше незрелости, а не мера наше опозиционе снаге", одговорио је Јовановић на питање Танјуга да ли ће у петак доћи на свечаност у Палату Србије. 

Лидер СРС-а Војислав Шешељ каже да није проверавао да ли му је позив упућен али наводи да радикали неће ићи на ту свечаност и да су позвани. 

Сматра да је дужност радикала била да присуствују заклетви коју је нови председник Србије положио у парламенту чиме је, наводи, и инаугурисан. 

"Све друго је њихова прослава изборног успеха. Пошто смо ми поражени на изборима, ми не можемо са њима да славимо, ми тугујемо због пораза", рекао је Шешељ за Танјуг.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак каже да је добио позив и да му пристојност налаже да оде.

"Добио сам позив, као и сви посланици. Пристојност ми налаже да одем", рекао је Чанак за Танјуг.

Шефица посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић, међутим, тврди да није добила позив за свечаност, а и да јесте, каже да не би отишла.

"Нисам добила позив, али и да јесам, не бих отишла, није мој председник", рекла је Рашковић Ивић за Танјуг.

Председник Демократске Драган Шутановац није добио позив, а за Танјуг каже да је Вучић положио заклетву пре више од две недеље, а свечаност у петак је "само једна од његових представа у којој не желимо да учествујемо".

Директор Института за европске послове Наим Лео Бешири рекао је да до сада није добио позив, али уколико би га добио, отишао би на свечаност.

"Ако бих добио позив, што да не", рекао је Бешири за Танјуг.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво