Мировић: Седница две владе важан догађај за грађане Војводине

У Новом Саду ће сутра бити одржана заједничка седница Владе Србије и Владе Покрајине, што је покрајински премијер Игор Мировић као изузетно важан догађај за Војводину и њене грађане.

Према његовим речима, то ће бити прва заједничка седница двеју влада након 13 година и на њој ће се поред пројеката од националног и регионалног значаја, на којима се већ заједницки ради, на дневном реду наћи и тачке које се односе на друга важна питања.

"На дневном реду сутрашње заједничке седнице наћи ће се и питања као што су подстицај развоја недовољно развијених општина на територији АП Војводине, статус пројекта изградње Клиничког центра Војводине, пројекти развоја наводњавања, као и разматрање приоритетних пројеката у области саобраћајне инфраструктуре на територији АП Војводине", рекао је Мировић.

Две владе ће, казао је, посебну пажњу посветити изналажењу решења за најугроженије објекте образовно-васпитних установа, предшколских установа, школа и универзитета.

Он је рекао да очекује да планови које има Војводина више неће бити "мртво слово на папиру", већ део заједничких напора да се унапреди живот у Покрајини. Покрајински премијер је рекао и да очекује конкретну финансијску подршку за буџет, што ће, како је рекао, значити да пројекти доносе победу, а да се политика сукоба губи и нестаје са политичке сцене.

"Заједничка седница две владе је показатељ одговорног спровођења оних циљева и приоритета због којих су грађани дали поверење новој политици ове године у априлу, а коју ми настојимо да својим конкретним радом и оправдавамо“, закључио је Мировић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво