Радикали поднели кривичну пријаву против Николића

Српска радикална странка поднела је кривичну пријаву против Томислава Николића, због сумње да је уништио службене списе - бланко оставке посланика и да је приликом узимања кредита за странку злоупотребио службени положај.

Функционер СРС Зоран Красић рекао је након подношења кривичне пријаве Четвртом општинском тужилаштву у Београду да постоји сумња да је Николић уништио бланко оставке које имају третман службених списа.

"Нико њему није дао оставке као појединцу, већ СРС, а он је то учинио недоступним као службене исправе", истакао је Красић, додајући да су тим оставкама посланици свој мандат ставили на располагање странци.

У пријави се наводи да је једино СРС овлашћена да располаже мандатима народних посланика, јер је она била подносилац изборне листе на парламентарним изборима, а не Томислав Николић као појединац.

"Неспорно је да је Томислав Николић присвојио 78 неопозивих оставки, да се оне налазе код њега и да он не помишља да их преда СРС", наводи се у кривичној пријави и додаје да је том радњом Николић нанео "срамоту Скупштини Србије, понизио бираче али и прекројио и отео изборну бвољу бирача".

Красић је навео и да је против Николића поднета кривична пријава и због сумње да је извршио злоупотребу службеног положаја јер је потписао уговор о узимању кредита са банком, а да за то није имао овлашћење Централне отаџбинске управе и тиме је причинио штету СРС- у од 68 милиона динара.

Николић је, како се наводи у пријави, за банком Интеза закључио уговор о кредиту без овлашћења странка, и, ради обезбеђења уредног извршења уговорних обавеза, обавезао се да тој банци положи десет бланко соло меница потписаних и оверених са овлашћењем за коришћење.

"Тразимо од тужилаштва да предузме хитно гоњење", рекао је Красић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво