Експерти о двојном држављанству

На данашњим преговорима о двојном држављанству делегације влада Србије и Црне Горе констатовале да је показан висок степен заинтересованости да се то питање реши, изјавио је секретар МУП-а Црне Горе Светозар Ђуровић.

Ђуровић је рекао да су обе стране оцениле да су данашњи разговори у Београду били успешни, да се иде ка изналажењу решења и да је договорено да се наставе преговори.

Када ће преговори бити настављени, није могао да прецизира јер, како је рекао, Црна Гора "има обавезу да разговара и са делегацијама других држава - Босном и Херцеговином, Хрватском, Македонијом о истом питању".

Преговоре о двојном држављанству започели су министри унутрашњих послова двеју држава Ивица Дачић и Јусуф Каламперовић, 1. октобра у Београду.

Србија тражи да се стицање двојног држављанства регулише законима уговорних страна, чиме се оставља могућност да свака држава у складу са својим интересима регулише конкретна питања о дозвољавању двојног држављанства.

Црногорским предлогом Споразума предвиђен је рестриктиван приступ по питању дуплих пасоша.

Дачић је раније изјавио да је Србији у интересу да се разговори са Подгорицом што пре заврше, зато што се ближи 22. октобар, рок који су власти у Црној Гори одредиле после којег би грађани који имају српско држављанство били у опасности да изгубе црногорско.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво