Референдум пре измене судске мреже на Космету?

Председница Друштва судија Србије Драгана Бољевић сматра да је пре редефинисања судске мреже на Космету неопходно одржати референдум, будући да се тиме улази у питање промене уређења власти.

Пре редефинисања судске мреже на Космету неопходно је одржати референдум, будући да се тиме улази у питање промене уређења власти, сматра председница Друштва судија Драгана Бољевић.

Бољевић је новинарима објаснила да су новим Законом о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава практично задржани судови на Косову, с тим што је прописано да ће се о њима одлучити посебним законом, за који Устав прописује референдумско изјашњавање.

"Пошто Закон о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава прописује да ће он бити донет до 31. децембра, ја не знам како је то могуће", рекла је Бољевић.

Према њеним речима, начела о уређењу власти налазе се у петој глави Устава и за било какву промену уређења власти мора се мењати и устав.

"То значи да ћемо имати судове на КиМ од почетка 2014. године или да ће закон би донет без референдумског изјашњавања што би било противуставно", рекла је Бољевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије