Читај ми!

Нема захтева за промену власти у Београду

Српска напредна странка још није званично упутила захтев за промену власти у Београду, рекао функционер СПС-а Бранко Ружић. Уколико се то деси, СПС је спреман за разговор. Очекујем да ће данашњи сусрет лидера владајућих странака релаксирати проблем, ако уопште постоји, рекао Ружић у јутарњем Дневнику РТС-а.

Функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић рекао је, гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а, да Српска напредна странка још није званично упутила захтев за промену власти у Београду. Ипак, напоменуо је да су социјалисти, ако се то деси, спремни за разговор.

"Спремни смо и отворени за разговоре на ту тему. Пре два или три месеца Српска напредна странка је то постављала као етичко питање", подсетио је Ружић.

Коментаришући наводе о несугласицама у владајућој коалицији због усаглашавања власти на републичком и локалном нивоу, Ружић је рекао да очекује да ће данашњи сусрет лидера владајућих странака Александра Вучића, Ивице Дачића и Млађан Динкића "релаксирати проблем, ако уопште постоји".

"Не видим да локална самоуправа и локалне коалиције могу да буду важнији од државних питања, као што је Косово и важних државни инфраструктурни пројекти и инвестиције", истакао је функционер СПС-а.

Ружић је подсетио на одлуку Председништва СПС-а да свуда где постоји политичка воља и математичка могућност дође до прекомповања локалне власти и њеног усклађивања са републичком и напоменуо да је политичка воља СПС-а неспорна.

"Много је лакше за грађане у тим локалним срединама да локална власт кореспондира са републичком. Они који то данас критикују исто су радили у претходном мандату", рекао је Ружић.

На питање где је промена власти математички могућа Ружић је поменуо Лесковац, Шабац, Зајечар, Кнић, Сомбор и Куршумлију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво