Читај ми!

Претрес куће Веселиновића

Еулекс претресао кућу у којој живе родитељи ухапшеног Звонка Веселиновића у месту Дољане у близини Звечана. У кући Веселиновића заплењено оружје, муниција и документа, саопштио је Еулекс.

Припадници пољске и франуске полиције Еулекса блокирали су јутрос у пет сати део насеља у месту Дољане у близини Звечана и претресли кућу у којој живе родитељи ухапшеног Звонка Веселиновића.

Еулекс је акцију извео по налогу косовског тужилаштва из Косовске Митровице са печатом Републике Косово.

Акција је почела у 5 сати ујутру када су Еулексове специјалне јединице хеликоптерима и блиндираним џиповима запосели имање породице Веселиновић у селу Дољани.

Током претреса, који је трајао два сата, заплењена су два комада оружја, муниција и документација, саопштио је Еулекс.

Сестра Звонка Веселиновића Душица каже да су је питали да ли имају нешто од оружја. "Нашли су ловачку пушку, ја сам рекла то је пушка за лов, они кажу знам. Нашли су и ваздушну пушку и дали су нам папир где пише шта су све у кући нашли", каже Душица Веселиновић.

Пре претреса породичне куће Звонка Веселиновића, Еулекс полиција грешком је упала у комшијску кућу.

Након акције, Еулекс је саопштио да је претрес извршен у склопу истраге која се води због организованог криминала - тешке крађе и кријумчарења робе и наркотика.

Истовремено, Општинско веће Звечана тражи од државних органа Србије и међународних мисија заштиту и поштовање људских права косметских Срба.

"Њима је очигледно циљ да ове људе овде заплаше, застраше нашу децу, али ја им то нећу дозволити. И свака даља сарадња са Еулексом се прекида до даљеег када је у питању општина Звечан", каже председник Општине Звечан Драгиша Миловић.

Грађани су били узнемирени, јер, како кажу, сумњају да су међу Еулексовим полицајцима и Албанци, били и припадници специјалне јединице РОСУ коју Срби не прихватају због њихове намере да и на северу Косова на силу инсталирају институције Косова.

Иначе, Тужилаштво за организовани криминал Србије поднело је средином јануара захтев за спровођење истраге против Звонка Веселиновића и још двојице осумњичених да су присвојили 32 теретна возила у власништву компаније "Хипо-Алпе Адрија лизинг" вредности веће од 300 милиона динара.

Звонко Веселиновић кога је Кфор означио као организатора паљења барикада на прелазима Брњак и Јариње, ухапшен је 19. децембра 2011. године на Копаонику, у Србији. Како је тада саопштено, Веселиновић је осумњичен за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара