Читај ми!

ДС: Почетак преговора о скупштинској већини

Председништво ДС-а одлучило да започне преговоре са групацијом СПС–ПУПС–ЈС око формирања парламенатарне већине. У уторак или среду име кандидата ДС-а за премијера Србије.

22.45 - Шеф посланичке групе ДС-а у Скупштини Војводине Борислав Новаковић рекао да би та странка сутра могла да саопшти име свог кандидата за премијера Србије, преноси агенција Бета.

22.00 - Завршен састанак Председништва Демократске странке. Очекује се саопштење ДС-а.

У седишту Демократске странке у Београду одржана је седница ужег састава Председништва странке. Након седнице није било изјава, а како је кратко саопштено, анализирани су изборни резултати.

Председништво ДС-а донело је одлуку да започне преговоре, на основу договора постигнутог 8. маја,  са коалиционим партнерима СПС–ПУПС–ЈС око формирања парламенатарне већине, наводи се у саопштењу.

Седници, која је одржана у седишту странке у Крунској улици у Београду и која је трајала скоро четири сата, присуствовали су председник странке Борис Тадић, председник Политичког савета Драгољуб Мићуновић, потпредседници странке Драган Ђилас, Душан Петровић, Бојан Пајтић и Јелена Триван, као и Тадићеви најближи сарадници Срђан Шапер и Небојша Крстић.

Како је раније новинарима окупљеним испред седишта ДС-а рекла представница те странке Маја Виденовић, у питању је била редовна седница која се одржава увек након избора.

Шеф посланичке групе ДС-а у Скупштини Војводине Борислав Новаковић рекао је да би та странка сутра могла да саопшти име свога кандидата за премијера Србије, преноси агенција Бета. Интернет портал Радио-телевизије Војводине преноси, пак, да ће кандидат за премијера ДС-а бити познат у среду.

На питање да ли је Председништво ДС-а разматрало ко би могао бити кандидат за премијера, Новаковић је одговорио потврдно и додао да ће ДС у јавност изаћи са именом кандидата.

Говорећи о кадровским решењима у покрајинској власти, Новаковић је за РТВ рекао да му се као "најлогичније" решење чини да Бојан Пајтић остане председник Владе Војводине.

Деманти навода о распуштању београдског одбора ДС-а

У саопштењу раније достављеном медијима, Демократска странка демантовала је информације о наводном распуштању Градског одбора и општинских одбора ДС-а у Београду које је, како наводе, "током целог дана пласирала Српска напредна странка".

"Демократска странка прилаже медијима на увид одлуку Извршног одбора ДС-а од 16. маја 2012. године, којом се расписују редовни непосредни избори у 11 општинских одбора Демократске странке у Београду, којима је истицао двогодишњи мандат започет 5. јуна 2010. године", наводи се у саопштењу.

На основу Правилника о локалној организацији Демократске странке мандат председника и чланова општинских одбора траје две године, након чега се морају одржати избори за нове органе општинских организација. Редовна скупштина Градског одбора Демократске странке одржава се у јулу, наводи се у саопштењу ДС-а.

Претходно је и председник београдског одбора Демократске странке Александар Шапић демантовао вест да је тај одбор распуштен.

Шапић је Танјугу рекао да је реч о припремама за редовне изборне скупштине које се одржавају сваке две године.

Изборне скупштине у 11 од укупно 17 општинских одбора демократа у Београду, како је навео, требало је да буду одржане почетком јуна, али су због општих избора заказане за 30. јун.

Агенција Бета је током поподнева објавила информацију да је странка распустила београдски одбор, као и 11 општинских одбора у престоници, због лоших резултата у другом кругу председничких избора.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара