Читај ми!

Арсић и Живић пуштени из притвора

Начелник Косовског округа Горан Арсић и председник Црвеног крста Липљан Новица Живић пуштени из притвора косовске полиције, потврдио министар за Косово и Метохију Горан Богдановић.

Из притвора косовске полиције око 14 часова пуштени су начелник Косовског округа Горан Арсић и председник Црвеног крста Липљан Новица Живић.

Арсић каже да је притворен због лажне оптужбе да је у Старом Грацком где је гледао фудбалску утакмицу убеђивао и, наводно, претио Србима да морају да изађу на изборе, 6. маја.

"Апсолутно нисмо пропагирали ниједну политичку опцију. Седели смо са два мештанина Старог Грацка испред стадиона који су разговарали са мном и који знају целокупну ситуацију. Након тога извшен је претрес моје куће и куће господина Новице Живића", рекао је Арсић.

Живићев бранилац Живојин Јокановић рекао је раније агенцији Бета да су Арсић и Живић пуштени из притвора, јер им је истекло задржавање од 48 сати.

Према његовим речима, о евентуалном даљем поступку против осумњичених одлучиће тужилац.

Арсића и Живића ухапсила је у суботу полиција која их терети да су претили групи косовских Срба хапшењем уколико не изађу на изборе које 6. маја организује Србија.

Јокановић је рекао да су се Арсић и његов брањеник изјаснили да нису криви за инцидент у селу Старо Грацко код Липљана, већ да их је напала група младића.

Живић је рекао да су њих двојица били на фудбалској утакмици у Липљану где је играо и његов син, а да их је тамо напала група младића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво