Читај ми!

Аналогија - Ничим изазван: Из ината пишемо искрене песме

У почетку су, кажу, очајно певали туђе песме по кафићима у Врбасу, али се људима допала њихова искреност и енергија, па су одлучили да се озбиљније позабаве музичком каријером. Након тринаест година не одустају од ентузијазма и искрености. Није срамота плакати и признати када ти неко сломи срце, кажу пред концерт у Kомбанк дворани Борис Бакалов и Бојан Глувајић.

Тврде да су на почетку каријере звучали као Фиби кад пева у кафићу Централ Перк у серији Пријатељи. Покушавали су да имитирају чак и Мајкла Џексона. Иако то, најблаже речено, није ишло баш најбоље, они се нису предавали.

За @analogija-podkast откривају да их није обесхрабрило ни то што је једна познаница када су певали сажаљиво упитала, "Шта ће им то...? " Организовали су се, нашли најбоље људе да им помогну и почели да снимају своје песме у Мостару.

"Самим тим што не сматрамо себе неким певачима, ми се ни не трудимо сад да изведемо неке вратоломије. Него се више трудимо да испричамо причу. Најбитније у ствари је како ћеш да донесеш ту песму. Добро ћеш је донети, само ако је искрена", каже Бојан. А искреност је управо карта на коју играју више од деценије.

Бивше одбојкаше је бављење спортом научило да не одустају, да прихвате поразе и храбро грабе даље. Данас група Ничим изазван броји најмање десет чланова. Свирају јер воле, јер уживају и кажу да су "компактна дружина".

У овом подкасту духовито и стрпљиво одговарају на сва питања. Један од њих дискретно гура или мази новинарку испод стола (није још тачно утврђено) и надасве искрено причају о себи, каријери и очекивањима.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво