Читај ми!

Сазревање – Весна Радосављевић: Нисам постала глумица, љубав према јавној речи била јача

Када се сетим своје аудиције и новинарских почетака, не могу, а да не приметим да је од генерације, онда "млађаних почетника" жељних новинарског знања и заната, данас у свету медија све мање људи тог времена. Неки су променили професије, неки и државе, а неки отишли у заслужену пензију. О почецима њеног новинарског и водитељског пута и трајању више од 30 година, разговарала сам с колегиницом Весном Радосављевић.

Зашто неко ко је положио пријемни на ФДУ, одсек глуме, пожели да буде ТВ лице? Шта је то чар и лепота посла који су је привукли да се њиме бави? Свирала је клавир и виолину у жељи да постане оперска певачица, међутим, лепота њеног гласа није "украсила" оперску сцену, али је зато њен говор награђен признањем "Радмила Видак".

Нама је позната као телевизијско лице које у наше домове улази већ 30 година. Да ли се говор на радију и ТВ екранима данас негује и како је то било некада? Зашто се човек "за екран" рађа? Зашто је важно неговати лепоту живе речи?

Покушавајући да се присетимо вежби за говор које су некада биле обавезне, питала сам је да ли има младих који траже савет и подршку и зашто је важно бити лојалан својој кући?

Разговарали смо колико је професија којом се бави креативна? Колико је тешко када ТВ лице мора да прикрије све своје туге, али и радости када излази на екран? Да ли је то с годинама и сазревањем теже?

Зашто данас индивидуалност побеђује колегијалност? Која је препорука за оне који би желели да, као и Весна, "остваре" своју љубав кроз брак са колегом? Зашто посао који радиш мораш и да волиш?

Како каже, не види "свој крај" јер ствара нове почетке. Љубав према природи, планини, одвели су је до хобија који ће можда бити и неки почетак њених креативних пензионерских дана, којима се необично радује.

sazrevanjepodkast@gmail.com

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво