Читај ми!

Аналогија – Неле Карајлић: Могу да будем туристички водич у Сарајеву

Никада се није бавио оним што је студирао - оријенталистиком. Тренутно пише књиге и води популарни квиз Ја волим Србију на РТС-у. Од рокенрола ни у седмој деценији не одустаје, а за @analogija-podkast открива како се осећао када је отишао из Сарајева и када му се једном приликом вратио. 

Како су настајали скечеви легендарне Топ листе надреалиста који су скандалозирали прво све запослене на Радио Сарајеву, а потом и на телевизији: "Мени је најљепши дио био кад ме нико није знао, кад уђем у трамвај и чујем како препричавају наше вицеве са радија". 

Псовке и улични језик су тада млади момци у студио донели директно са улице, а Неле и данас тврди да је засмејати људе један од најтежих послова: 

"Хумор је најтежи облик умјетности, без икакве сумње, и не постоји ниједна једина књига, нити једно једино дјело, које може да буде генијално, које претендује да буде генијално, а да нема у себи хумора, осим Достојевског". 

У @analogija-podkast је причао о тренуцима када је напустио Сарајево и о избегличком животу у Србији. За њега и све њих, Београд је био отворен град: 

"Сарајлије, односно Босанци, натјерали своје домаћине да почну да вјерују у то да је сарајевски ћевап бољи од лесковачког. Што је стварно феномен". 

Повратак на једну ноћ у Сарајево није најславније завршио, али у шали каже да  се из тога изродила једна идеја:  "Морам признати да ми је било јако лијепо, док смо обилазили мјеста гдје смо свирали, гдје је почело Бијело дугме, гдје смо сједили у кафане, одакле је Чола, гдје смо ми вјежбали, гдје је Скендерија, гдје је наш први студио, гдје је наш други студио, оно горе-доле. Тако да ја препоручујем себе Туристичком савезу Сарајева, да ако им треба једна таква тура, могу јако добро да им осмислим". 

Обавезно погледајте овај разговор који је био емотиван, забаван и шаљив. У следећој Аналогији путујемо око света. 

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво