Читај ми!

Милица Мандић: Победе те терају да грешке гураш под тепих

Зашто су порази лековити, шта ју је спорт научио и где би радије била него на балкону где се дочекују шампиони, за подкаст "Аналогија" говори Милица Мандић, олимпијска шампионка у таеквонду.

Зашто се Милица Мандић, двострука првакиња на Олимпијским играма у таеквoнду, умало посвађала са мамом због мурала посвећеног "Царици" Милици у насељу "Степа Степановић"?

Признала нам је да јој очи сваки пут засузе када прође поред мурала и објаснила због чега јој је тај мурал дражи од свих награда.

Спорт ју је научио да буде дисциплинована и фокусирана, да се носи са неправдама. Незадовољство и порази је у животу не обесхрабрују, него је терају да ради више на себи.

Сваки спортиста машта о томе да буде на "балкону", а она је себе замишљала на постољима како прима медаље. Спортисти које је дочекивала испод балкона били су јој доказ да је све могуће, да се уложени напори на крају исплате, да може и она ако су могли они.

Мама јој је једном приликом рекла: "Цео живот сам вас водила да дочекујемо спортисте на балкону у Скупштини града, нисам очекивала да ће моје дете бити на њему."

Храм Светог Саве јој једно од омиљених места у Београду, а Београд не би мењала ни за један град на свету.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво