Читај ми!

Странка правде и помирења уложила жалбу Вишем суду на коначне резултате избора у Новом Пазару

Представници Странке правде и помирења (СПП) предали су жалбу Вишем суду, која се ради формалности предаје ГИK-у, а односи се на укупне резултате, односно на последњи приговор који се тиче фалсификовања изборних резултата, саопштено је из те странке.

Потпредседник СПП Един Нумановић рекао је да је то један од последњих механизама који су могли да искористе у Градској изборној комисији Новог Пазара, али и када је у питању Виши суд у Новом Пазару.

Навео је да се нада да ће судије Вишег суда "стати на страну правде и да неће легитимизовати фалсификовање које је спровела Градска изборна комисија".

Додао је да у Странци правде и помирења сматрају да "не може бити никакве штете од понављања избора на 14 изборних места", за која тврде да је дошло до, како су рекли, "непрописног и незаконитог фалсификовања записника".

"Изборни процес је био нелегитиман, јер смо на 14 изборних мјеста утврдили да је у 99 одсто случајева било неправилности, али зашто је проблем и да се на тих 14 мјеста, гдје је било неправилности, да се понове избори. Ако из ГИK-а не желе да поново цијели изборни процес, која би штета била да се понове избори на 14 бирачких мјеста. Штете не би било, већ би се још једном потврдило, односно дали бисмо прилику систему да покаже свој легитимитет и да имамо праву изборну вољу грађана", нагласио је Нумановић.

Нумановић је истакао да не искључују могућност протеста.

"Kако се буде ситуација одвијала и како Виши суд буде одлучивао, али не искључујемо ту могућност и увијек смо спремни на то. Пратимо пулс у народу и желимо да омогућимо грађанима да искажу своје незадовољство", поручио је Един Нумановић.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво