Читај ми!

Завршен протест "Не пристајемо"; Мариника Тепић: Све сам рекла, ови избори морају бити поништени

У центру Београда код Теразијске чесме одржан је протест грађана које је позвала иницијатива ПроГлас, под слоганом "Не пристајемо". Учесницима протеста обратила се и Мариника Тепић која 13 дана штрајкује глађу, после чега је одведена у болницу. Након обраћања, учесници протеста су прошетали до Уставног суда тражећи поништење избора. Студенти који су 24 сата провели на раскрсници Кнеза Милоша и Бирчанинове, одблокирали су раскрсницу и придружили се протесту.

Иницијатори ПроГласа још раније су позвали све да сложно, мирно и одлучно поруче да не пристају на прекрајање изборне воље, да не пристају на обесмишљавање демократије и владавине права и да не пристају на рађање огољене аутократије у Србији.

"Због изневерене изборне воље грађана", ПроГлас захтева да се нови парламентарни и локални избори у целој Србији одрже у року од шест месеци након процеса темељне промене изборних услова.

Представници студената, који од Министарства државне управе и локалне самоуправе захтевају отварање бирачких спискова, ноћ су провели на раскрсници Улице кнеза Милоша и Бирчанинове.

Студенти су на раскрсници монтирали шаторе, донели звучнике, ћебад, монтажне столове и провели су 24 сата на улици.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво