Читај ми!

Ресорно министарство: Бирачки списак увелико отворен, јаван и доступан

Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило је да "по ко зна који пут“ напомиње да је Јединствени бирачки списак јавна евиденција доступна свим грађанима Републике Србије на званичној интернет презентацији тог министарства.

У саопштењу се наводи да је Министарство реаговало на пристигле захтеве Николе Ристића, "Савесних грађана“ и Ивана Бјелића, са идентичним питањем: Када ћете отворити бирачке спискове?“.

Министарство државне управе и локалне самоуправе истакло је да свакоме доступан увид у бирачки списак на адреси upit.birackispisak.gov.rs

"На наведеној страници сваки грађанин може да провери да ли је уписан у Јединствени бирачки списак и на ком бирачку месту гласа", додаје се у саопштењу.

Такође, на званичној интернет презентацији Министарства грађани могу проверити и за све друге грађане где гласају, односно за свако бирачко место имена и презимена свих бирача. Поред свега тога, како наглашава ресорно министарство, на свака три месеца објављује податке о броју бирача по општинама, односно градовима.

Министарство државне управе и локалне самоуправе подсећа да је бирачки списак увелико отворен, јаван и доступан, те да је, како се тврди, обезбеђена максимална транспарентност бирачког списка.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво