Читај ми!

"Србија против насиља": Кривична пријава против скоро 90 особа због фантомских бирача у Зрењанину

Због сумње да су учиниле више кривичних дела у вези са изборима, представници коалиције “Србија против насиља” из Зрењанина поднели су кривичну пријаву против скоро 90 особа.

Представници изборне листе “Србија против насиља“ поднели су кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду због, како тврде, “фантомских гласача“ у Зрењанину.

У саопштењу те коалиције наводи се да су њихови контрололи приметили да “људи из других градова долазе организовано да гласају на бирачком месту 61, и да сви имају потврде о боравишту“.

“Одмах смо реаговали – члан бирачког одбора је тражио да унесе примедбу у записник, упркос противљењу председнице бирачког одбора, а ми смо звали и полицију, чији записник до данас нисмо добили“, наводи листа Србија против насиља.

Истичу да је, након извршеног увида у изборни материјал, утврђено да је на седам адреса пријављено око 80 људи, од којих је више од 50 изашло да гласа. Напомињу да је јасно да на тим адресама не борави по 10-15 особа, а да је на једној адреси кућа предвиђена за рушење.

Додају да велику сумњу изазива и то што су породице од по осам, девет чланова, како наводе, пријавиле боравиште на две, три различите адресе.

Кривичну пријаву поднели су и против оних који су се, како тврде, “лажно пријавили да бораве у Зрењанину, оних на чије су адресе пријављени, и оних који су им омогућили да се нађу на бирачком списку и гласају у Зрењанину“.

Апелују на надлежне органе да поступе по пријави у што краћем року, као и да о томе известе јавност.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво