Читај ми!

РИК донео решења о спровођењу поновљеног гласања

Републичка изборна комисија донела је решења о спровођењу поновног гласања на местима где је оно поништено. РИК је одлучивао и о појединачним приговорима бирача и подносилаца изборних листа.

РИК је донео решење о спровођењу поновног гласања на бирачким местима на којима је поништено гласање. Раније је саопштио да ће право гласа на поновљеним изборима имати 12.240 гласача и да ће се одржати на 28 места, и то 30. децембра.

Такође, РИК је данас донео одлуку о измени и допунама одлуке о облику, изгледу, боји и садржини гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике, као и Одлуку о утврђивању броја гласачких листића за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике 30. децембра.

Појединачни приговори бирача и подносилаца листа

РИК је данас одлучивао и о појединачним приговорима бирача и подносилаца изборних листа. Неке од њих су одбацили као недозвољене, а за неке су навели да нису надлежни.

На седници, чланови РИК-а одлучивали су о приговору који су заједно поднели бирачи Срђан Ного, Сузана Ного и Даница Ного из Београда, те их одбацили као недозвољене.

Приговор подносиоца ''Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски - Бошко Обрадовић - Национано окупљање - Државотворна снага - Српска странка Заветници – Српски покрет Двери'', РИК је одбацила као недозвољен.

За приговор подносиоца Изборне листе ''Пожега против насиља'' за изборе за одборнике Скупштине општине Пожега, РИК је донела Решење којим се сматра стварно ненадлежном и предмет вратила Општинској изборној комисији као надлежној за одлучивање по наведеном приговору.

Приговор бирача Дуње Цветковић, чланови РИК-а такође су одбацили као недозвољен.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара