Читај ми!

Хил: Насиљу и вандализму над државним институцијама није место у демократском друштву

Амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил поручио је легитимитет демократских процеса зависи од транспарентности и спремности свих да поштују вољу народа изражену на изборима. Хил је истакао и да насиљу и вандализму над државним институцијама није место у демократском друштву.

Кристофер Хил се на свом налогу на Твитеру осврнуо на постизборну напетост у Србији.

"У сатима и данима који су пред нама, лидери Србије и њени грађани треба да се сете: Легитимитет демократских процеса зависи од транспарентности и спремности свих странака, било победничких или губитничких, да поштују вољу народа изражену на изборима", написао је Хил.

Додао је да је рад српских изборних институција и даље од кључног значаја, "чак и када Србија ради са ОЕБС-ом и другима на решавању недостатака у својим демократским процесима".

"Жалбе треба подносити легалним, мирним и ненасилним средствима. Насиљу и вандализму над државним институцијама није место у демократском друштву", навео је Хил.

Истакао је да полиција одржава јавни ред и мир, али да истовремено мора да учини све како би заштитила достојанство грађана и њихова људска права.

"Уверен сам да ће Србија проћи кроз ове изазове ојачане демократије. Сви грађани Србије имају право да их чују, као и одговорност да своје политичке ставове искажу на миран начин и без прибегавања насиљу", закључио је амерички амбасадор у Београду.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво